Elasto d.o.o. nudi kompozitne materijale tvrke Tufcot Engineering Ltd.

Tvrtka Tufcot Engineering Ltd. renomirani je svjetski proizvođač kompozitnih materijala za primjenu u strojogradnji i industriji.

 Što je Tufcot®?

Tufcot® je kompozitni materijal izrađen od sintetskih vlakana i termoreaktivnih smola. Svi tipovi Tufcot® materijala su dostupni sa aditivima koji osiguravaju dobra klizna svojstva gotovog proizvoda. Ovi aditivi su ravnomjerno raspoređeni u materijalu, što tijekom normalnog trošenja kontinuirano oslobađa mazivo. Kao suha maziva Tufcot® koristi grafit, molibden disulfid i PTFE.

Tufcot® nudi konstruktorima atraktivnu alternativu tradicionalnim materijalima koji se koriste u proizvodnji ležajeva, vodilica, kliznih jastuka, potisnih ploča itd.

Tufcot® je materijal koji se lako strojno obrađuje, male je mase, ima iznimnu stabilnost dimenzija čak i u vlažnim ili podvodnim uvijetima. Tufcot® se preporuča na mjestima na kojima nisu prihvatljivi tradicionalni oblici podmazivanja, te na mjestima na kojima podmazivanje nije moguće.

Tufcot® je moguće proizvesti i prema posebnim zahtjevima tako da bude otporan na zapaljivost, kiseline i sl.

 

 Gotovi Tufcot® proizvodi

Nafta Habajuće površine

Tufcot® habajuće površine kliznih ležajeva, konvejerskih vodilica, kliznih jastuka, strugača itd. koji se najčešće nalaze u tekstilnoj i prehrambenoj industriji uvijek su odličan izbor.

 Potisne ploče i podloške

HidraulikaPotisne ploče i podloške koje su izložene velikim opterečenjima izrađene od Tufcot® kompozita pokazuju iznimnu trajnost i isplativu metodu podmazivanja i zaštite strojnih dijelova.

 Vodeći prstenovi

Tufcot® vodeći prstenovi se primjenjuju u hidrauličkim cilindrima koji su izloženi velikim opterećenjima. Visoka tlačna čvrstoća, Brodogradnjaniski koeficijent trenja, iznimna otpornost na trošenje (habanje) osiguravaju izuzetnu trajnost ovih elemenata.

 Ležajevi i ležajne čahure

Tufcot® ležajevi i ležajne čahure izrađene su od tkaninom ojačane poliesterske smole čija receptura odgovara na najviše zahtjeve. Sa ciljem poboljšanja svojstava gotovog proizvoda, posebno koeficijenta trenja smoli su dadani razni aditivi. Obzirom na široki raspon dostupnih aditiva sa različitim mehaničkim i kemijskim svojstvima Tufcot® ležajevi i ležajne čahure su primjenjljive u velikom broju specifičnih slučajeva.

 Tufcot® poluproizvodi

Dostupni su poluproizvodi namjenjeni daljnjoj strojnoj obradi, različitih dimenzija i boja prema zahtjevima kupca. Dostupne su tube tankih ili debelih stijenki u najrazličitijim promjerima, šipke raznih promjera,te ploče raznih debljina, što omogućava kupcu jednostavniju i isplativiju strojnu obradu.

Tufcot® katalog i tehnički priručnik

Pripremili smo prijevod Tufcot® kataloga na hrvatski jezik koji je dostupan za preuzimanje.